bg

Kookclub november 2013

kook club

november 2013

Aperitief Appelblossom

Schil 1 groenen appel en snij klein ,in de microwavevoor 1 min. mix dit met de overige bestanddelen en zet heel fris .
Server in een mooi glas met 2 ijslblokjes
  Ingrediënten PER pers
-----------------------
voor 4pers. (1 liter)
15 cl muscat wijn
15 cl witte sauvignon wijn
8cl gin
1 pinot blanc wijn

Voorgerecht : Pasta met Sint-Jacobsnootje,Gamba,Zoete Paprika

Snij de paprika overlangs en haal de pitjes uit
pel 4 kleine tomaten en halveer ze
Kruid de paprika’s heel goed en leg onderin 3 sneetjes look en duw de tomaatjes erin en terug goed kruiden. daarna ruim olijflolie erop en 40 min. in de overn van 170 graden
neem 1 bokaaltje gedroogde tomaat en giet de olie in potje en versnij de tommatjes ,voeg samen mete 2 lookteentjes die versneden zijn.
Pel de gamba’s en haal het darmkanaal eruit

Stoof de carcassen van de gamba’s aan in olijfolie en blus met witte wijn en kipbouillon met een beetje pili pili en tomatenpuree,uitkoken en zeef dit en voeg bij de tomaatjes
Kuis de verse coquilles en laat ze weken in ijskoud water
Zet een ruime pot  water op met zout,look de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking Al-Dente en bak de coquilles en gamba’s in een zeer wame pan met olijfolie,warm uw tomaatjes op,giet uw pasta af,haal decoquilles en gamba’s eruit blus met een weing kookwater en voeg de tomatensaus toe met de pasta,, meng alles onder elkaar en serveer met de paprika’s
  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------
2 mooie paprika’s
look
bokaaltje gedroogde tomaten
4 kleine tomaten
olijfolie
witte wijn
kipbouillon
250gr pasta
4 mooie gamba’s
4 sint-jacobsnootje(grote)
pili pili

Hoofdgerecht : Gerfarceerd Varkenshaasje

Kuis het haasje mooi op en snij open
bestrijk met weinig mosterd en goed p/z
blancheer 6 boontjes,1 wortel in reepjes gesneden en laten afkoelen
neem 100 gr gehakt en meng hieronder een beetje porto en 1 eidooier,weinig gesneden bieslook. bestrijk het haasje hirmee even dik en schik de groentjes hierop
vouw alles mooi strak op en wikkel dit in gerookt spek

neem 1 venkel en versnij die in 8 tukken en bak die op inboter en laat garen onder deksel
neem 8 echalottes en snij de kop eraf en duw die in grof zout en leg ze bij het haasje
neem 600 gr geschilde aardappelen en rsp die met een mandoline,voeg daarbij een ei,bieslook, 1 lepel bloem en 8 cl room , heel goed kruiden en mengen en dit in goed geboterde vormpjes doen en afbakken in 170gr. en 15min laten afkoelen en daarna eruit halen
neem wortel en ajuin ,selder en stoof dit op in boter en blus met 50 cl rode wijn en 50 cl kipbouillon en laat uitkoken en voeg erbij 10 cl porto en terug inkoken en zeven en opwerken met eventueel mosterd of bietensiroop of eendenlever
vlees gedurende 15min in oven op 230 gr. en daarna oven uit en de aardappelen erbij zetten en nog 10 min. wachten en serveren
  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------
1 mooi varkenshaasje
100 gr gehakt(varken of kalf)
6 boontjes
1 venkel
1 wortel
bieslook
porto
eieren
1kg aardappelen
10 cl room
12 echalottes
mirepoix van wortel,selder,ajuin
boter
bloem
mosterd
rode wijn
gerookt spek

Nagerecht : crème brulee met Noten en Peer

week de gelatine op voorhand,neem een bokaal en doe daarin de eierdooiers met de suiker en gelatine ,de noten en chocopasta
warm de room,melk op en giet dit in de bokaal en goed mixen
verdeel in hoge potjes en zet koud weg,verdeel de geschilde peer in 8 en bak die aan in de boter en suiker en lichtjes laten carameliseren
doe suiker op de potjes,brand af en serveer seffens met de peer erbij  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------
4 blaadjes gelatine
100 gr eierdooier
100 gr suiker
50 gr walnoten
2 lepels chocopasta
50 gr melk
200ml room
1 peer

Wijnen

dinsdag : Laurent Douchy  Chardonnay  2011 wit 
             Laurent Douchy Merlot 2011 rood

woensdag : Italiaans : Saladini Pilastri 2012 Pecorino -Italië
               Argentinië : Fabre Montmayou - Malbec 2011

donderdag : Frankrijk : Vire Clessé Vielles Vignes 
                Sicilië : Catarratto van D’allersardio

Reserveren

U bezit geen vivabox-kortingbon?
Word vaste klant en boek hier -5%




Hotel De stokerij te Oudenburg, West-Vlaanderen - Overnachten nabij Brugge, Oostende en De Haan

Promoties
Kreeftenfestival ALL-INN 1N

 

                                            

  • Prijs arrangement voor 2 personen
  • 1 nacht met ontbijt en tal van lokale en zelfgemaakte specialiteiten
  • welkomsdrink en kennismaking met het hotel
  • Fietsen en fietskaarten
  • Wandelkaarten
  • 1xGastronomische menu met Luxe Tapas Vis,kreeft, nagerecht 
  • inbegrip apero,waters,fles wijn,koffie